Schäfer

Vi planerar Schäfer valpar under 2024.

Välkommen in på denna sida för mer information och om du vill följa kullen.

Vid intresse kan du alltid maila oss: lindmyrens@gmail.com


Lite fakta om Schäfer

Tysk Schäferhund eller schäfer som den också kallas är en populär hundras som härstammar från Tyskland. Den är känd för sin intelligens, lojalitet och arbetsvilja, vilket har gjort den till en av de mest använda service- och tjänstehundarna runt om i världen.

korthårig schäfer grå

Schäfern användes från början för att vakta och driva får, men deras förmåga att träna och lära sig gjorde dem även lämpliga för att utföra andra uppgifter.

Tyska schäferhundar är kända för sin atletiska kropp och sitt välavvägda temperament. De är vanligtvis medelstora till stora hundar. Deras päls är oftast kort eller medellång och kan vara i en variation av färger.

Korthårig schäfer svart med röda tecken

Dessa hundar är mycket intelligenta och lättsamma att träna. De är kända för sin förmåga att lära sig komplexa uppgifter och är därför ofta använda inom polisen, militären och som räddningshundar. Schäfern är även vanliga som sök- och räddningshundar.

Schäfern behöver regelbunden träning och aktivering för att vara nöjda med livet. Utan tillräcklig stimulans kan de vara benägna att bli uttråkade och eventuellt utveckla felbereenden av olika slag..

Långhårig schäfer