Uppfödare av Shetland Sheepdog och Schäfer

Välkommen till Lindmyrens Kennel. Jag som står bakom kenneln heter Chandra, jag bor på en gård i Västernorrland med min man, våra barn samt våra hundar och katter. Jag har varit Sheltie och Schäfer ägare sedan 1999 och även fött upp båda raserna i liten skala, idag föder jag dock endast upp Shetland Sheepdog.

Shetland Sheepdog uppfödare Sobel Shelties

Jag har en bakgrund inom SBK och är utbildad instruktör samt mentalfigurant. Jag har under många år varit engagerad i rasklubben samt i den lokala brukshundklubben. Har haft olika förtroendeuppdrag men har främst varit verksam inom sektorerna för avel och metalitet.

Schäfer uppfödare

Jag har varit aktiv, tränat och tävlat med egna hundar inom lydnad, bruks, viltspår och drag. Någon utställning har det också blivit då och då.

Valparnas uppväxt

Alla valpar som föds på kenneln växer upp i hemmiljö. Jag lägger stor vikt vid valputveckling och socialisering av våra valpar.

svart vit shettie valp

Jag är övertygad om att miljöträning och socialisering spelar en stor roll för valparnas utveckling. Genom att ge dem rätt grund från början kan man underlätta deras anpassning till olika miljöer och situationer. Dessutom minskas risken för att de ska bli rädda eller stressade i nya och okända situationer, vilket i sin tur kan bidra till att de blir mer välbalanserade och trivsamma hundar.

trefärgad sheltie valp

I kennel har vi en särskilt utformad plats där vi i olika åldrar inkluderar olika typer av leksaker, hinder och miljöförändringar för att uppmuntra valparna att utforska och interagera med sin omgivning. Detta inkluderar saker som tunnlar, balansbollar, olika texturer och material men också olika former av social interaktion med människor.
Om vädret tillåter brukar de också få följa med på små promenader i skog och mark.

trefärgad sheltie valp

I min Shetland Sheepdog avel använder jag främst hundar av Amerikansk typ men också hundar Engelsk typ ibland.

Om du är intresserad av en hund från Lindmyrens kennel är du varmt välkommen att höra av dig.
Mail: lindmyrens@gmail.com
Väl mött// Chandra, Lindmyrens Kennel

Trefärgad Sheltie, svart vit sheltie, blue merle Sheltie

Lindmyrens Kennel, uppfödare av Shetland sheepdog och Schäfer

Vi finns i Västernorrland, Jämtland

Kontakt: lindmyrens@gmail.com

Shetland Sheepdog uppfödare