Hur är det att äga en Shetland Sheepdog?

Sobel Sheltie, hur är det att äga en Shetland Sheepdog

Hur är det att vara ägare till en Shetland Sheepdog?

 1. Personlighet:
  Shetland Sheepdogs är kända för sin intelligens och sin vänliga och tillgivna personlighet. De är ofta mycket lojala mot sina ägare och vill gärna vara nära. Dessa hundar är också ofta väldigt tålmodiga och försiktiga med barn, vilket gör dem till en populär familjehund.

 2. Trimning:
  Shetland Sheepdog kräver borstning för att hålla pälsen i gott skick och undvika tovor. De har en dubbel päls, med en tjock underull och längre täckhår. Under våren och hösten fäller de ur sin päls och borstning kan krävas för att hantera fällperioder.

 3. Mental stimulans:
  Eftersom Shetland Sheepdogs är intelligenta och arbetsvilliga behöver de mental stimulans i form av träning, motion och aktivitet. De kan vara duktiga inom olika hundsporter, inklusive lydnad, agility eller rally.

 4. Socialisering:
  Att introducera en Shetland Sheepdog för olika människor, djur och miljöer är viktigt för att utveckla valpen till en stabil och social hund Detta bör göras tidigt i livet för att undvika att utveckla rädslor. Exponering för olika situationer hjälper också till att minska risken för överdriven vakt och misstro mot främlingar.

Vill du läsa mer om rasen så kan du besöka Svenske Kennelklubbens sida eller Shetland Sheepdog klubben

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *